«Bokbadet» – ble en kveld til ettertanke!

FacebookFacebook

FacebookmailFacebookmail

IMG_8182 IMG_8202

Med trekkspilltoner fra Runar Granheim var stemningen for kvelden satt!

Knut Austad ønska velkommen før Hind H

. Røynesdal overtok scenen sammen med forfatteren Gaute Heivoll
. Han fortalte om hvordan romanen tok utgangspunkt i elementer og steder fra eget hjemsted. Vi fikk høre om karakterer i boka som brukes i hans versjon av hvordan historien utspant seg der, og rundt det faktum at det ble 68 NS-medlemmer – og hvordan dette preget bygda og folket der i ettertida
.

Over 90 personer stimla rundt over kaffekoppene og handla bøker i pausen
.

Etterpå ble Alf Georg Kjetså intervjua av Øystein Moi – om hvordan han hadde blitt overvåka av myndighetene etter krigen, hva det gjorde med han og familien, og hvordan han tenkte om egne opplevelser i dag.  – En utrolig sterk fortelling om en  fredsæl mann som var pasifist da, og som stod for samme syn den dag i dag, tross det han har vært utsatt for.  I forlengelsen av dette holdt Liv Mørland ett innlegg om forsoning med blikk både for de nære og mer globale problemstillingene.  Til slutt holdt ideologen bak både Aktive Fredsreiser og Landeskogen Peace Center en appell som gikk hjem hos oss alle!

Tusen takk til alle som ga kvelden innhold, til et lyttende og engasjert publikum – og til bokhandlerdamene fra Evje som stod for kveldens boksalg.

FacebookFacebook

FacebookmailFacebookmail
Dette innlegget ble publisert i Generelt, Nyheter. Bokmerk permalenken.